Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Ogórki z miętą

Składniki:
  • 3 średniej wielkości zielone ogórki
  • 1 pęczek dymki ze szczypiorem
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż tak, by powstały „łódeczki”. Dymkę ze szczypiorem posiekaj, ale białe cebulki przedtem sparz wrzątkiem i osącz. Miętę, dymkę i miąższ z ogórków wymieszaj z sosem przygotowanym z utartego miodu, soku z cytryny i oliwy, dopraw solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełnij „łódeczki”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...