- 8 tortilli lub naleśników
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 papryczki chili
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka rosołu
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 4 pomidory
- 4 ugotowane ziemniaki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżeczki posiekanej kolendry
- tłuszcz do wysmarowania formy
Ze sparzonych i obranych ze skórek pomidorów usuń twarde trzpienie. Pomidory i ziemniaki pokrój w kostkę, a fasolę osącz. Warzywa i zieleninę wymieszaj z 4 łyżkami sosu, rozłóż na naleśnikach, które następnie należy zwinąć.
Ułóż naleśniki w natłuszczony naczyniu żaroodpornym i zapiecz je przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz