Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kolorowa surówka z papryki

Składniki na 4 porcje:
  • po 1 papryce zielonej, czerwonej i żółtej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • sól, cukier
  • sos sałatkowy
Papryki umyj, wytnij szypułki, usuń gniazda nasienne, jeszcze raz opłucz i pokrój w poprzek na krążki.

Obraną cebulę potnij w plastry i pooddzielaj pierścienie. Sok z cytryny utrzyj z solą i cukrem, dodaj olej i wymieszaj.

Krążki papryki ułóż na półmisku, wymieszaj z pierścieniami cebuli i polej sosem winegret lub przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...