Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Meksykański przysmak ryżowy

Składniki:
  • 1 opakowanie ryżu (12 dag)
  • 1 opakowanie mrożonej sałatki meksykańskiej
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag żółtego sera o ostrym smaku
  • 1 jajo
  • 1/4 kostki rosołowej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie potrawy zacznij od ugotowania ryżu. Potem rozgrzej na patelni olej i wrzuć warzywa (nie należy ich wcześniej rozmrażać). Kiedy puszczą sos, dodaj ćwierć kostki rosołowej i bardzo dokładnie wymieszaj. Następnie połącz z ugotowanym i ostudzonym ryżem. Teraz polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Całość przykryj żółtym serem (w plasterkach lub startym na tarce o dużych oczkach). Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz przez 12-15 minut (aż ser się rozpuści i lekko zrumieni).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...