Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Chrupiące tosty

Składniki na 2 porcje:
  • 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 1 łyżeczka masła
  • 12 dag sera żółtego (cheddar, ementaler)
  • 2 duże pomidory
  • 2 dymki
  • kilka listków bazylii
  • sól
  • biały pieprz
Chleb posmaruj masłem, na każdej kromce połóż plaster sera i połowę pokrojonego pomidora. Posól i posyp pieprzem.

Kromki ułóż teraz na natłuszczonej blasze i piecz 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Wyjmij, udekoruj bazylią i dymką, pokrojoną w krążki.

Podawaj na ciepło z surówką z groszku, zielonej sałaty, posiekanych ziół, posypaną startym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...