Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Medaliony z indyka

Składniki na 4 porcje:
  • 60 dag piersi z indyka
  • 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych
  • 1 jajo
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki masła
  • 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • sól
Umyte i osuszone mięso pokrój na 4 plastry. Wygnieć je ręką i uformuj owalne medaliony, po czym natrzyj je solą, pieprzem i gałką.

Jajo dokładnie rozbij z winem. Medaliony obtaczaj w jaju i posiekanych orzechach. Smaż je na stopionym maśle, po 2 minuty z każdej strony.

Podawaj z drążonymi lub zapiekanymi ziemniakami oraz z gotowanymi jarzynkami (groszek, kalafior, brokuły).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...