Szukaj przepisów

wtorek, 3 lipca 2012

Marynowane piersi kurczaka z grilla

Składniki:
  • 10 piersi z kurczaka
Marynata:
  • skórka otarta z 1 cytryny,
  • 1 łyżka cukru
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 obrane i posiekane cebulki dymki
  • 3 roztarte ząbki czosnku
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i smarujemy nią umyte i osuszone piersi z kurczaka. Tak przygotowane mięso układamy ciasno na salaterce, przyciskamy talerzem i wstawiamy na noc do lodówki.
Osączone piersi pieczemy na grillu około 5 minut z każdej strony, znowu smarujemy po odsączeniu marynatą i dopiekamy jeszcze raz około 5 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...