Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Kwaśnica

Składniki: 
  • 1 kg. ziemniaków.
  • 30 dag. kiszonej kapusty.
  • 75 dag. wieprzowiny.
  • 2 dag. suszonych grzybów.
  • 1 cebula.
  • 2 ząbki czosnku,
  • ziele angielskie,
  • pieprz, sól.

Wykonanie:
Grzyby namoczyć potem ugotować. Mięso ugotować w 6 szklankach osolonej wody z zielem ang. Wyjąć z wywaru pokroić na porcje. Do wywaru dodać kiszoną kapustę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać mięso i pokrojone grzyby. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować osobno. odlane wymieszać z zupą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...