Składniki:
- 1,5 l wywaru warzywno- mięsnego
- 2 strąki papryki
- 4 ziemniaki
- 20 dag chudego wędzonego boczku
- pół szklanki 12% śmietany
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- natka pietruszki
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- sól
Produkty Kamis:
- majeranek
- pieprz ziołowy
- pieprz czarny mielony
- przyprawa do zup- Warzywko
- liść laurowy
Sposób przygotowania:
Ugotować wywar (dodać liść laurowy). Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, skropić wywarem i udusić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony w paseczki lekko podsmażony boczek wędzony. Obrane ziemniaki pokroić w drobną kostkę, zalać wywarem i gotować. Gdy będą miękkie, dodać uduszone warzywa z boczkiem. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, chwilę jeszcze pogotować, przyprawić do smaku, posypać drobno pokrojoną natką. Zupę podawać bardzo gorącą.
Ugotować wywar (dodać liść laurowy). Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, skropić wywarem i udusić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony w paseczki lekko podsmażony boczek wędzony. Obrane ziemniaki pokroić w drobną kostkę, zalać wywarem i gotować. Gdy będą miękkie, dodać uduszone warzywa z boczkiem. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, chwilę jeszcze pogotować, przyprawić do smaku, posypać drobno pokrojoną natką. Zupę podawać bardzo gorącą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz