Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Cygańska

Składniki:
  • 1,5 l wywaru warzywno- mięsnego
  • 2 strąki papryki
  • 4 ziemniaki
  • 20 dag chudego wędzonego boczku
  • pół szklanki 12% śmietany
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka mąki
  • sól
Produkty Kamis:
  • majeranek
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do zup- Warzywko
  • liść laurowy
Sposób przygotowania:
Ugotować wywar (dodać liść laurowy). Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, skropić wywarem i udusić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony w paseczki lekko podsmażony boczek wędzony. Obrane ziemniaki pokroić w drobną kostkę, zalać wywarem i gotować. Gdy będą miękkie, dodać uduszone warzywa z boczkiem. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, chwilę jeszcze pogotować, przyprawić do smaku, posypać drobno pokrojoną natką. Zupę podawać bardzo gorącą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...