- 1 kurczak
- tymianek
- 1 liść laurowy
- 16 ząbków czosnku
- natka pietruszki
- kilka kromek białego pieczywa
- 1/2 szklanki oliwy
- bulion z kurczaka (instant)
- sól, pieprz
- nadzienie:
- 25 dag pieczarek
- 35 dag boczku
- 2 cebule
- sól, pieprz
Pieczywo opiecz z obu stron na patelni posmarowanej tłuszczem i - gdy kurczak będzie już gotowy - wyjmij z naczynia upieczone ząbki czosnku, obierz je i rozsmaruj na gorących grzankach. Podzielonego na porcje kurczaka podawaj z grzankami i zieloną sałatą, polaną sosem winegret.
Kurczaka możesz przyrządzić również z nadzieniem: pieczarki, boczek i cebule przepuść przez maszynkę, dodając sól i pieprz. Nadziej tym farszem surowego kurczaka i zaszyj przed wstawieniem do piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz