Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Krupnik z Chicago

Składniki:
  • 1/2 szklanki drobnego pęczaku
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 brokuły
  • 2 pomidory
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki jarzynki
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy lub innej zieleniny
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz
Kaszę wypłucz, a następnie zalej 4 szklankami wody. Gotuj ją na wolnym ogniu, aż się rozklei.

Obraną marchewkę i pietruszkę pokrój w grubą kostkę, a oczyszczoną fasolkę w 2-centymetrowe kawałki. Warzywa podduś na maśle pilnując, żeby się nie przysmażyły. Włóż je do zupy, a po 15 minutach dodaj podzielone na różyczki brokuły i cząstki pomidorów bez skórki.

Gdy wszystkie składniki będą już miękkie, zupę dopraw Jarzynką, solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem krupnik posyp zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...