Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Chłodnik z musu jabłkowego

Składniki na 4 porcje:
  • 1 słoik musu jabłkowego (ok. 40 dag)
  • 1 szklanka śmietanki
  • cukier
  • kawałek skórki z cytryny
  • 2 goździki
  • szczypta cynamonu
  • biszkopciki
Zagotuj trzy szklanki wody z dodatkiem skórki z cytryny, goździków i cynamonu. Dodaj mus jabłkowy i zestaw z ognia zaraz po zagotowaniu.

Dopraw zupę do smaku cukrem, wlej śmietankę - zagotuj wszystkie składniki. Podaj po ostudzeniu. Jeśli przygotowujesz potrawę w upalne dni, możesz też wstawić chłodnik do lodówki, a po schłodzeniu podawać go z dodatkiem biszkopcików. Jeśli natomiast do stołu nie siadają dzieci, możesz doprawić zupę kieliszkiem białego półsłodkiego wina.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...