Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Krupnik kukurydziany

Składniki:
  • 3/4 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 1 łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 papryki
  • bulion warzywny (2 kostki)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
Rozgrzej masło, włóż rozdrobniony czosnek i zasmaż tak, by się lekko zażółcił. Wtedy wsyp kaszę i praż, stale mieszając, na złoty kolor (uważaj - kasza łatwo się przypala!).

Teraz do kaszy wlej 4 szklanki wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi, dodaj pokrojoną drobno paprykę i gotuj jeszcze 20 minut. Dopraw do smaku solą i posyp natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...