- 1/2 kg truskawek
- 1 opakowanie płatków migdałowych
- ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 3/4 kostki margaryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- masa:
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 1/2 kostki masła
Teraz zrób masę: budyń waniliowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź. Masło zmiksuj, potem (cały czas miksując) powoli dodawaj do niego budyń.
Blachę natłuść, boki i dno wylep ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C, po czym wyjmij i ostudź.
Większe truskawki pokrój w ćwiartki, mniejsze na połówki.
Ciasto posmaruj kremem waniliowym, na nim ułóż truskawki. Płatki migdałowe zrumień na patelni i udekoruj nimi wierzch ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz