Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Krem mokka

Składniki na 4 porcje:
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 białko
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka śmietany kremówki
Kawę rozpuszczalną, 2 łyżki cukru, żółtka i 2 łyżki śmietany utrzyj na puszystą masę, po czym przełóż ją do żaroodpornego naczynia. Wstaw do mikrofalówki na 3 minuty (moc 360 W), co pół minuty mieszaj.

Krem wyjmij i ubijaj go trzepaczką, aż wystygnie.

Pozostałą śmietanę ubij. Na sztywno ubij też białko z resztą cukru.

Krem wymieszaj z pianą i 3/4 bitej śmietany. Następnie rozłóż go do pucharków, udekoruj kleksem z bitej śmietany i ewentualnie listkami mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...