Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Krążki paprykowe

Składniki na 4 porcje:
  • 2 duże różnokolorowe papryki
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 10 dag rokpola
  • 10 dag twarogu
  • sól, pieprz
    do dekoracji:
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Z papryk zetnij piętki, usuń gniazda nasienne oraz umyj je i osusz.

Sardynki, twaróg i rokpol utrzyj na gładką, jednolitą masę, dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj z zieloną pietruszką. Tak przygotowanym farszem nadziej papryki i wstaw je do lodówki na 2-3 godziny.

Przed podaniem bardzo ostrym nożem pokrój w cienkie plastry, artystycznie ułóż na półmisku wyścielonym liśćmi sałaty i udekoruj gałązkami pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...