Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kotlety z jaj

Składniki:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 surowe jajo
  • 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • po 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich i koperku
  • 1 łyżka posiekanego zielonego estragonu
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Ziemniaki przepuść przez maszynkę i kolejno dodawaj orzechy, koperek, estragon, śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie utrzyj masę, po czym dodaj posiekane ugotowane jaja. Następnie wbij surowe jajo i starannie wymieszaj.

Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj w tartej bułce i zarumień na maśle.

Kotlety podawaj z ziemniakami i surówką z ogórka lub pomidorów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...