Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kotlety wieprzowe z grilla

Składniki:
  • 80 dag schabu
  • 2-3 łyżki oliwy
  • po 1 łyżce pokrojonej zielonej pietruszki i szczypiorku
  • przyprawa do mięs
  • pieprz
Mięso opłucz, osusz i usuń kości kręgosłupa. Następnie pokrój je na kotlety grubości 1,5 cm tak, aby każdy kotlet miał kostkę żebrową. Kostki oczyść z błonki, mięso lekko rozbij.

Teraz wymieszaj oliwę z pietruszką, szczypiorkiem, przyprawą do mięs i pieprzem. Kotlety posmaruj oliwą, marynuj godzinę, po czym ułóż na grillu i piecz po 6 minut z obu stron.

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...