Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kotlety z białej fasoli

Składniki:
  • 25 dag fasoli
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
Namoczoną wcześniej fasolę odcedź, ponownie zalej wodą, ugotuj (2 godziny), po czym odcedź i zmiksuj.

Obraną cebulę posiekaj, usmaż na maśle i dodaj do niej fasolę, jajko, roztarty z solą czosnek, tartą bułkę i pokrojoną zieloną pietruszkę. Całość dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i z powstałej masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Następnie poobtaczaj je w tartej bułce, usmaż z obu stron, a po wyłożeniu na poukładane na talerzach liście sałaty - udekoruj małymi pomidorkami i koprem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...