- 4 kotlety wieprzowe (z polędwicy lub schabu)
- 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
- 1 łyżka masła
- 4 krążki ananasa z puszki
- sól, biały pieprz
- ponadto:
- smażone ziemniaki (minifrytki)
- zielona sałata mieszana
- sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem, posyp z obu stron solą i białym pieprzem, usmaż na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu (po 3-4 minut z każdej strony), przełóż na półmisek i potrzymaj w cieple (np. w nagrzanym piekarniku).
Na patelni stop łyżkę masła i dobrze podgrzej z obu stron krążki ananasa, którymi dla ozdoby i lepszego smaku przyozdobisz kotlety tuż przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz