Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Koktajl z krewetkami

Składniki:
  • 16 dużych krewetek
  • 100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 20 ml soku z cytryny
  • 5 dag posiekanego szczypiorku
  • 5 g papryczki chili
  • 2 dag liści kolendry
  • 2 liście cytryny
  • 8 dag sałaty lodowej
  • sól, pieprz do smaku
Krewetki w skorupkach gotuj 2-3 minuty w osolonej wodzie, następnie obierz i przełóż do głębokiego naczynia. Z soku z cytryny, soku z pomarańczy, soli, pieprzu, okrojonej papryczki chili oraz liści z cytryny sporządź marynatę. Krewetki zostaw w niej na mniej więcej 20 minut.

Na półmisku ułóż sałatę, na niej krewetki polane marynatą, przybierz szczypiorkiem, liśćmi kolendry i papryczkami chili.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...