Szukaj przepisów

wtorek, 3 lipca 2012

Kokosanka

Składniki:
  • 20 dag masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 4 żóltka
  • 4 łyżki kakako
  • 2 paczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 10 łyżek mleka
Wszystkie składniki wymieszać i piec od 20 do 30 minut.
Masa:
  • 1/2 szklanki cukru
  • 15 dag masła
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 8-10 łyżek mleka
Wszystko zagotować i kłaść na gorące ciasto, pianę z białek ubić z 1/2 szklanki cukru, ułożyć na wierzchu i ponownie wstawić do piekarnika na kilka minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...