Szukaj przepisów

wtorek, 3 lipca 2012

Ciasto Fale Dunaju

Składniki:
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy
Margarynę utrzeć ze szklanką cukru dodają po jednym jajku. Dodać 2 szklanki mąki i proszku do pieczenia.
Jedną część ciasta wlać na blachę, do drugiej dodać 3 łyżki mleka i 2 łyżki kakao. Na koniec ustawić jabłka na sztorc.
Utrzeć masę z 1/2 litra mleka i budyniu śmietankowego i jednej kostki margaryny i polać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...