Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Kieszonki z bekonem

Składniki na 4 porcje:
  • 4 piersi ze skórką
  • 1 łyżeczka szałwii
  • 4 plastry bekonu
  • 4 łyżki oleju
  • 15 dag śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Piersi kurczaka starannie umyj, osusz, natnij w nich kieszonki. Potem posól i lekko oprósz pieprzem. Do kieszonek włóż po plasterku bekonu. Ostrym nożem natnij z boku skórkę i wsuń pod nią po szczypcie szałwii.

Mięso smaż na rozgrzanym oleju 8 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, sos powstały ze smażenia zapraw śmietaną. Na koniec wsyp natkę, szczyptę szałwii, sól i pieprz. Każdą porcję polej sosem, podawaj ze smażonymi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...