Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kiełbasa z kiszoną kapustą

Składniki na 4 porcje:
  • 25 dag kiełbasy
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 40 dag ziemniaków
  • 15 dag marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól
Kiełbasę pokrój w ukośne plastry grubości 1cm. Kapustę opłucz i osącz, a ziemniaki obierz, umyj i pokrój w dużą kostkę. Oczyszczoną marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Obierz też i potnij na kawałki jabłka, usuwając z nich gniazda nasienne.

Na rozgrzanej głębokiej teflonowej patelni podsmaż na złoty kolor kiełbasę, dodaj ziemniaki, marchewkę, kapustę, jabłka i kminek, po czym wlej 1/3 szklanki wody i posól. Doprowadź zawartość patelni do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i duś około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...