Składniki:- 50 dag białej parzonej kiełbasy
- 1 zielona papryka
- 30 dag pieczarek
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3-4 szklanki kiełków sojowych
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj umyte, pokrojone pieczarki i oczyszczoną, pokrojoną w paski paprykę. Wszystko razem przez chwilę podduś. Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój i dodaj do warzyw. Teraz możesz do potrawy wlać bulion i sos sojowy, ewentualnie przyprawić ją solą i pieprzem do smaku. Duś przez 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą.
Po wrzuceniu zmiażdżonego czosnku i kiełków sojowych duś jeszcze 3-4 minut. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z piwem i białym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz