Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Biała kiełbasa z grzybami i papryką

Składniki:
  • 50 dag białej parzonej kiełbasy
  • 1 zielona papryka
  • 30 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3-4 szklanki kiełków sojowych
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj umyte, pokrojone pieczarki i oczyszczoną, pokrojoną w paski paprykę. Wszystko razem przez chwilę podduś. Kiełbasę obierz ze skórki, pokrój i dodaj do warzyw. Teraz możesz do potrawy wlać bulion i sos sojowy, ewentualnie przyprawić ją solą i pieprzem do smaku. Duś przez 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą.

Po wrzuceniu zmiażdżonego czosnku i kiełków sojowych duś jeszcze 3-4 minut. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z piwem i białym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...