Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Parówki pieczone z serem

Składniki na 8 porcji:
  • 8 parówek
  • 1 krążek sera camembert
  • 1 jajo
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2-3 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny lub kwasek cytrynowy
  • mielona słodka papryka
  • 4 małe pieczarki marynowane
  • 1 główka zielonej sałaty
Parówki obierz z osłonek i każdą natnij z obydwu końców na długości 4 cm. Ser podziel na ćwiartki. Rozgrzej na patelni połowę oleju, włóż parówki, smaż je, aż się zrumienią, a nadkrajane końce wywiną na zewnątrz.

Roztrzep jajo, na drugi talerzyk wysyp 2-3 łyżki bułki tartej wymieszanej z papryką. Ćwiartki sera nadziewaj kolejno na widelec, maczaj w jaju i obsypuj bułką tartą. Kładź na pozostały na patelni tłuszcz i smaż z obydwu stron.

Sałatę umyj, osusz i pooddzielaj listki. Rozłóż na półmisku, skrop resztą oleju i sokiem z cytryny. Na sałacie ułóż na krzyż po dwie parówki, a w środku umieść ćwiartkę sera. Połóż na każdej pieczarkę i przytwierdź ją wykałaczką. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...