- 8 parówek
- 1 krążek sera camembert
- 1 jajo
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 2-3 łyżki oleju
- sok z 1 cytryny lub kwasek cytrynowy
- mielona słodka papryka
- 4 małe pieczarki marynowane
- 1 główka zielonej sałaty
Roztrzep jajo, na drugi talerzyk wysyp 2-3 łyżki bułki tartej wymieszanej z papryką. Ćwiartki sera nadziewaj kolejno na widelec, maczaj w jaju i obsypuj bułką tartą. Kładź na pozostały na patelni tłuszcz i smaż z obydwu stron.
Sałatę umyj, osusz i pooddzielaj listki. Rozłóż na półmisku, skrop resztą oleju i sokiem z cytryny. Na sałacie ułóż na krzyż po dwie parówki, a w środku umieść ćwiartkę sera. Połóż na każdej pieczarkę i przytwierdź ją wykałaczką. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz