Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kapusta pekińska z brzoskwiniami

Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 3 brzoskwinie
  • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
  • 1 pojemnik jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z pomarańczy
  • sok z 1 cytryny
  • 2-3 kromki razowego chleba
  • olej
  • sól
  • biały pieprz
Kapustę oczyść i pokrój w cienkie paseczki. Brzoskwinie obierz, przetnij na pół i po wyjęciu pestek pokrój w plasterki. Teraz czas na przygotowanie sosu: jogurt wymieszaj z sokiem z pomarańczy i cytryny, dopraw solą i pieprzem.

Teraz pokrój w kostkę chleb, podsmaż na oleju. Wymieszaj kapustę z kiełkami i brzoskwiniami, polej uprzednio przygotowanym sosem, dodaj grzanki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...