Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kapusta a la kalafior

Składniki:
  • 1 kg kapusty białej lub włoskiej (nieduża główka)
  • 1 szklanka mleka
  • 5 dag masła
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • sól
  • cukier
Kapustę oczyść z uszkodzonych zewnętrznych liści, pokrój razem z głąbem na ćwiartki lub mniejsze części. Zagotuj wodę z solą i cukrem. Do wrzątku włóż kapustę, przykryj, doprowadź do wrzenia, a następnie odkryj i po 10 minutach gotowania dodaj do kapusty mleko. Teraz gotuj kapustę dotąd, aż będzie miękka.

Na suchej patelni zrumień tartą bułkę, oddzielnie stop masło. Odcedzoną kapustę posyp zrumienioną bułką i polej stopionym masłem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...