Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Kapusta w winie

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła,
  • 1 jabłko
  • 1 liść laurowy
  • 4-5 ziaren jałowca
  • 400 ml rosołu wołowego z kostki
  • 125 ml białego wina
  • pieprz
Cebulę obierz i starannie posiekaj. Następnie razem z masłem włóż do żaroodpornej miski, i trzymaj w mikrofalówce przez1 minutę, w najwyższej nocy (600 W).

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kiszoną kapustę, starte jabłko, liść laurowy i lekko rozgniecione ziarenka jałowca dodaj do cebuli, potem wlej rosół i białe wino, dokładnie wymieszaj.

Wstaw do mikrofalówki na około 50 minut. Co 10 minut kapustę zamieszaj. Przypraw do smaku szczyptą pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...