Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Kapuśniak z czerwonej kapusty

Składniki:
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 5 pomidorów średniej wielkości
  • 6 szklanek bulionu warzywnego (z kostki)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 4 ząbki czosnku
  • nasiona kopru włoskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz
W dużym rondlu rozgrzej oliwę i włóż do niej poszatkowaną kapustę (głąb usuń), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Duś pod przykryciem około 15 minut, aż warzywa zmiękną. Wtedy dodaj pocięte na kawałki pomidory (bez skórki), liść laurowy, ocet, koper, sól i pieprz. Wszystko razem zalej bulionem i gotuj na małym ogniu około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...