Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jaja z farszem z tuńczyka

Składniki:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mała puszka tuńczyka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu
    sos:
  • 20 dag szpinaku
  • 5-6 łyżek majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • cukier
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Obrane jaja przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka i utrzyj je na gładką masę z tuńczykiem, majonezem, solą i pieprzem. Nadziej tym farszem połówki białek.

Umyty szpinak wrzuć na 2 minuty do wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą, a po chwili osącz i zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem. Dokładnie utrzyj z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem, na koniec wymieszaj z zieloną pietruszką.

Sos wylej na głęboki półmisek, ułóż faszerowane jaja, przykryj folią i wstaw na godzinę, półtorej do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...