- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 mała puszka tuńczyka
- sól, pieprz
- 1 łyżka majonezu
- sos:
- 20 dag szpinaku
- 5-6 łyżek majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- cukier
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Umyty szpinak wrzuć na 2 minuty do wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą, a po chwili osącz i zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem. Dokładnie utrzyj z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem, na koniec wymieszaj z zieloną pietruszką.
Sos wylej na głęboki półmisek, ułóż faszerowane jaja, przykryj folią i wstaw na godzinę, półtorej do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz