Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jaja sadzone po niemiecku

Składniki:
  • 8 jaj
  • 8 twardych mięsistych pomidorów
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki jasnego piwa
  • sól
  • pieprz
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w dość grube plastry. Żaroodporny duży półmisek wysmaruj masłem, cały wyłóż plastrami pomidorów i posyp solą i pieprzem.

Na pomidory delikatnie wbij jaja, każde polej łyżką piwa, posyp pieprzem, żółtym serem i grudkami masła. Tak przygotowane wstaw do nagrzanego piekarnika - zapiekaj około 15 minut.

Podawaj z surówkami i bułką lub ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...