Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jaja sadzone po staropolsku

Składniki:
  • 4 jaja
  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 plastry szynki
  • 2 łyżki śmietany
  • zielona pietruszka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól
  • pieprz
Na patelni rozgrzej oliwę, wyłóż kromki chleba i obsmaż z obu stron. W żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem ułóż chleb, przykryj plastrami szynki, posmaruj śmietaną i wstaw do nagrzanego piekarnika.

W patelni stop masło, wbij jaja i usmaż je, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ułóż na kromkach chleba, po czym obficie posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...