Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jaja po szkocku

Składniki:
  • 12 jajeczek przepiórczych
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 łyżeczki świeżego lub łyżeczka suszonego tymianku
  • pieprz
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia
    do panierowania:
  • 1 jajo
  • mąka
  • tarta bułka
    do dekoracji:
  • liście sałaty
Jajeczka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Mięso wymieszaj z tymiankiem, solą i pieprzem, podziel na 12 porcji i uformuj z nich placuszki.

Każde jajeczko obtocz w mące, zawiń w porcję mięsa tak, by powstała kulka, po czym panieruj w jaju kurzym i tartej bułce. Smaż na gorącym oleju około 10 minut.
Danie podawaj na liściach sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...