Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jaja nadziewane krewetkami

Składniki na 4 porcje:
  • 4 jaja
  • 10 dag krewetek
  • 1 mały słoik majonezu
  • 5-6 liści sałaty
    do dekoracji:
  • ćwiartki pomidora
  • gałązki natki pietruszki
Jaja ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przetnij wzdłuż na połówki, po czym bardzo ostrożnie wyjmij żółtka (staraj się nie uszkodzić białek!).

Krewetki drobno posiekaj, a 3 żółtka przetrzyj przez sitko i wymieszaj z krewetkami oraz 2-3 łyżkami majonezu. Tym nadzieniem napełnij białka jaj, po czym układaj je na półmisku, na dekoracyjnych liściach sałaty.

Potem polej pozostałym majonezem, posyp drobno posiekanym czwartym żółtkiem i udekoruj cząstkami pomidora oraz gałązkami natki.

Podawaj z bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...