Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Jabłkowe paluszki

Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki
  • 3 jaja
  • mleko
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3-4 jabłka
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania
Rozbite żółtka wymieszaj z mąką i cynamonem, po czym wlej tyle mleka, aby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki. Połącz je z pianą ubitą z białek.

Z obranych ze skórki jabłek usuń gniazda nasienne, a jabłka pokrój w słupki o wymiarach frytek.

W rondlu rozgrzej tłuszcz i po zanurzeniu każdego słupka w cieście usmaż go na złoty kolor. Usmażone paluszki osącz z tłuszczu na bibule i posyp cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...