Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Indyjskie placuszki

Składniki na 6 porcji:
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka przyprawy chili
  • 1 jajo
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 2 białe cebule
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • olej do smażenia
Obie mąki wymieszaj z sodą, solą i chili, w środku zrób zagłębienie, wlej jajo rozbełtane z wodą i wyrób gładkie ciasto. Dodaj do niego obrane i pokrojone w półplasterki cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź małe placuszki, smaż je z obu stron na złotobrązowy kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...