- 4 twarde gruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 8 listków bazylii
- 8 połówek orzecha włoskiego
- farsz:
- 10 dag pleśniowego sera (np. rokpol)
- 10 dag tłustego twarogu
- 1 łyżka koniaku
- 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka posiekanych zielonych listków bazylii
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu
- sól
Obrane, twarde gruszki przekrój na pół i po wydrążeniu gniazd nasiennych skrop sokiem z cytryny. Wydrążone połówki gruszek nadziej przygotowanym farszem serowym, udekoruj połówkami orzechów i listkami bazylii.
Gruszki są wyśmienite jako zimna przekąska albo dodatek do pieczonego drobiu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz