Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Bagietka z wędzonym schabem

Składniki:
  • 1/2 bagietki
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 25 dag wędzonego schabu (lub wędzonki krotoszyńskiej)
  • 20 dag żółtego sera (najlepiej ementalera)
  • 1 łyżeczka kminku
  • tłuszcz do posmarowania bagietki
    do dekoracji:
  • szczypiorek
Kapustę wypłucz (jeśli trzeba), osącz i drobno posiekaj. Potem włóż do garnka, dodaj kminek i gotuj, aż nadmiar płynu odparuje. Schab pokrój w plastry, a ser w drobną kostkę. Bagietkę przekrój na pół w poprzek, a następnie wzdłuż, posmaruj tłuszczem. Ułóż na niej schab, posyp kapustą i serem.

Bagietkę zapiekaj w gorącym piekarniku do chwili, gdy ser się rozpuści. Przed podaniem udekoruj świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...