- 1 puszka małży w sosie własnym (ok. 30 dag)
- 1 kieliszek białego wina
- 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
- 4 kromki bułki (bez skórki)
- 1/3 szklanki bulionu warzywnego
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka oregano
- 2-3 łyżki startego żółtego sera
- 1 1/2 łyżki masła
- 1 łyżka koperku
- sól
Kromki chleba pokrusz, zalej gorącym bulionem, dodaj do nich pieprz i oregano. Masę dobrze utrzyj i dołóż małże. Teraz wymieszaj.
Łyżkę masła stop na patelni, a pozostałym wysmaruj małe kokilki. Potrawkę nakładaj do kokilek, posyp serem, skrop stopionym masłem i zapiecz przez 10 minut w temperaturze 220°C. Przed podaniem posyp koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz