Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Galaretka owocowa

Składniki na 6 porcji:
  • po 1 puszce brzoskwiń i ananasa
  • 1 galaretka brzoskwiniowa i ananasowa
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
Na początku odcedź owoce. W jednym rondelku zagotuj szklankę syropu ananasowego, w drugim - szklankę syropu brzoskwiniowego. W syropie ananasowym rozpuść galaretkę ananasową, w brzoskwiniowym - galaretkę brzoskwiniową.

Owoce - każde oddzielnie - pokrój na cząstki (zostaw trochę do dekoracji), przełóż do małych foremek, zalej odpowiednią galaretką i wstaw je do lodówki mniej więcej na 2 godziny. Gdy galaretki z owocami dobrze już stężeją, wyjmij je na talerzyki (oziębione foremki zanurz na moment w gorącej wodzie), udekoruj odłożonymi wcześniej owocami i śmietaną ubitą z cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...