Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Galaretka z brzoskwiniami i winogronami

Składniki:
  • 2 duże dojrzałe brzoskwinie (40 dag)
  • lub 4 połówki brzoskwiń z kompotu
  • 20 ciemnych winogron
  • 1 opakowanie galaretki owocowej (np. brzoskwiniowa, truskawkowa, cytrynowa)
  • 2 łyżki bitej śmietany
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
Winogrona umyj i osusz. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i wyjmij z nich pestki (konserwowe wystarczy odsączyć z zalewy!). Galaretkę przyrządź według przepisu na opakowaniu.

Połówki brzoskwiń i winogrona ułóż w kompotierkach, zalej wystudzoną galaretką i pozostaw do zastygnięcia.

Na zakończenie to pyszne danie udekoruj bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...