Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Galaretka z kurczaka

Składniki na 4 porcje:
  • 2 szklanki mocnego rosołu drobiowego (z kostki)
  • mięso i warzywa z wywaru
  • 2 łyżki żelatyny
Z kawałków obgotowanego kurczaka obierz mięso, a obraną ze skórki łodygę selera, połowę papryki i marchewkę pokrój w kostkę. W szklance zimnego rosołu drobiowego dokładnie wymieszaj żelatynę i zostaw na kilka minut.

Podgotowując pozostały wywar, wlej żelatynę i poczekaj, aż znów się zagotuje. Mieszając zestaw go z ognia i przestudź.

Do małych salaterek wlej po 2-3 łyżki przygotowanego wywaru, a gdy galareta zastygnie - ułóż warstwami mięso i warzywa. Zalej je pozostałym wywarem i zostaw do zastygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...