- 2 pomarańczowe papryki
- 2 zielone ogórki
- 2 sery brie
- 2 czerwone cebule
- kilkanaście koktajlowych pomidorków
- 1 opakowanie kwadratowych krakersów
- 1 opakowanie paluszków krabowych
- lub 150 g kabanosów
- 100 g sera sola lub bryndzy
- 1-2 łyżki naturalnego jogurtu lub śmietany
- sól
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne. Razem z serem brie pokrój w cząstki.
Kabanosy lub paluszki krabowe pokrój w grube, ukośne plastry. Cebulę obierz, pokrój w cząstki.
Ser lub bryndzę rozetrzyj z jogurtem lub śmietaną. Pastą posmaruj krakersy. Ułóż je na talerzu lub półmisku, a następnie na każdy krakers ułóż po kawałku kabanosów i wędliny. Udekoruj ogórkiem.
Na szpadki przebijaj po kawałku papryki, cząstkę ogórka i cebuli lub po cząstce sera, plasterek ogórka i po pomidorku. Koreczki ułóż obok krakersów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz