Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Fantazyjne koreczki

Składniki na 8 porcji:
  • 2 pomarańczowe papryki
  • 2 zielone ogórki
  • 2 sery brie
  • 2 czerwone cebule
  • kilkanaście koktajlowych pomidorków
  • 1 opakowanie kwadratowych krakersów
  • 1 opakowanie paluszków krabowych
  • lub 150 g kabanosów
  • 100 g sera sola lub bryndzy
  • 1-2 łyżki naturalnego jogurtu lub śmietany
  • sól
Pomidory i ogórki opłucz. Część ogórków pokrój w cienkie plasterki, resztę w grube plastry, które następnie przekrój na połowę.

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne. Razem z serem brie pokrój w cząstki.
Kabanosy lub paluszki krabowe pokrój w grube, ukośne plastry. Cebulę obierz, pokrój w cząstki.

Ser lub bryndzę rozetrzyj z jogurtem lub śmietaną. Pastą posmaruj krakersy. Ułóż je na talerzu lub półmisku, a następnie na każdy krakers ułóż po kawałku kabanosów i wędliny. Udekoruj ogórkiem.

Na szpadki przebijaj po kawałku papryki, cząstkę ogórka i cebuli lub po cząstce sera, plasterek ogórka i po pomidorku. Koreczki ułóż obok krakersów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...