Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

„Emaliowane” udka kurczaka

Składniki:
  • 4 udka kurczaka
  • 1 szklanka soku z pomarańczy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • mielona gorczyca
  • po 4 łyżki miodu i oleju
  • mielony pieprz
  • sól
  • mielona papryka
Dokładnie wymieszaj sok z pomarańczy z olejem, sokiem z cytryny, płynnym miodem, solą, pieprzem, papryką i gorczycą. Umyte i osuszone udka kurczaka ułóż w salaterce, zalej przygotowanym sosem, zostaw na 10-12 godzin - nie zapomnij o przewracaniu mięsa, by się równo zamarynowało. Po upływie podanego czasu ułóż udka w żaroodpornym półmisku, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do miękkości, polewając marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...