- 1/2 kg cielęciny
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki mąki
- przyprawa do mięs
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pieprz
- 1 łyżeczka posiekanej natki
Teraz wymieszaj olej z sokiem z cytryny, łyżeczką słodkiej papryki i połową łyżeczki tymianku.
Plastry cielęciny włóż następnie do miski, polej marynatą i wstaw do lodówki na pół godziny. Sznycle osącz z marynaty i oprósz z obu stron mąką.
Masło roztop na patelni, włóż sznycle, smaż je po około 4 minuty z każdej strony. Potem patelnię przykryj i zmniejsz ogień. Mięso duś jeszcze 5 minut.
Sznycle podawaj z plastrami cytryny, posypane posiekaną natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz