Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Danie naprędce

Składniki:
  • 80 dag ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 5 średnich ogórków kwaszonych
  • 5-6 parówek
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 3-4 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Ziemniaki obierz i przetnij na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż posiekaną cebulę, ogórki pokrojone w plasterki, parówki pokrojone w słupki (bez osłonek) i połówki ziemniaków. Wszystko razem dopraw solą i pieprzem, i chwilę smaż, a potem dodaj masło, przykryj, i duś na małym ogniu przez 5 minut.

Pod koniec wlej śmietanę i wsyp posiekaną natkę pietruszki. Ostrożnie wymieszaj i jeszcze chwilę trzymaj na ogniu. Podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...