Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Cykoria słodko-pikantna

Składniki:
  • 3 cykorie
  • 1 grejpfrut
  • 3 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sok z cytryny
  • kilka liści sałaty
  • kawałek imbiru (ok.1 cm)
  • sól, pieprz
Cykorie umyj, pooddzielaj listki, usuwając twarde końce. Grejpfrut i pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń włóknistą błonkę i pestki. Każdą cząstkę przetnij następnie na pół. Teraz obierz cytrynę, pokrój ją na plasterki, a potem na małe kawałki.

Na liściach sałaty ułóż rozdrobnione owoce, polej sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, musztardy, utartego na tarce imbiru oraz soli i pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...