Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Cykoria z winogronami

Składniki:
  • 3 duże cykorie
  • 30 dag ciemnych winogron
  • 10 dag orzechów laskowych
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • kilka liści sałaty
  • sól, pieprz
Na początku przygotuj cykorie - opłucz je, osącz i odetnij twarde nasady. Kilka zewnętrznych listków odłóż, pozostałe porwij na drobne kawałki.

Cykorię, posiekane orzechy i połówki winogron bez pestek wymieszaj w salaterce z sosem, przygotowanym z jogurtu, miodu i oleju, a doprawionym solą i pieprzem. Sałatkę udekoruj liśćmi cykorii i sałaty, możesz też podać ją bez ozdób, będzie wyglądała równie atrakcyjnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...